Откупната цена на тутунот во 2023 година достигна 365 денари, највисока досега, за разлика од 2016 година кога беше само 196 денари.
Паметат и знаат тутунарите кој ја цени и вреднува нивната мака.
– Правиме се за да имаме развојно и одржливо производство на тутун, велат надлежните од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.

417852796_952432939583876_6005253732305216305_n