Новите екоавтобуси заштедуваат до 25.000 евра гориво на годишно ниво, односно во споредба со потрошувачката на старите дизел автобуси, овие автобуси трошат речиси двојно помалку гориво, што дополнително ќе ги намали трошоците на ЈСП, а истовремено го намалува и загадувањето на животната средина преку издувни гасови.

Градоначалникот Шилегов на Дамјан Манчевски му ја покажа разликата помеѓу новите и старите автобуси за кои е осомничен носителот на ВМРО-ДПМНЕ во ИЕ3 Игор Јанушев.

Погледнете го видеото во целост: