Во Бугарија утре ќе биде Ден на национална жалост за жртвите од двете трагедии – пожарот во домот за стари лица и тешката автобуска несреќа на автопатот Струма. Ова во Варна го соопшти вицепремиерот Галаб Донев.

Најмалку 45 лица загинаа во автобуската несреќа, а девет жртви во пожарот во домот.