Нека е честит и за многу години Бадник, предвесникот на Христовото раѓање, посака премиерот во оставка, Зоран Заев, на Фејсбук.

„Денешниот ден, кој традиционално го прославуваме со семејствата, нека помине во љубов, радост, благосостојба и толеранција.

Семејните вредности, топлината и почитта, нека се шират и пренесуваат меѓу сите граѓани. Да помислиме и да помогнеме на сите луѓе, и на оние кои во изминатиот период изгубија некој близок, или се соочуваат со други тешкотии.

Да ги отвориме срцата за добрини, разбирање и слога.

Во мир, спокој, заедништво и надеж, да ја дочекаме веста за раѓањето на Исус Христос.
Честит и вековит Бадник“, напиша Заев.