недела, април 2, 2023

Извршителите се заканиле дека живи ќе се запалат доколку Владата не им ги врати...

Најново... Извршителите се заканиле дека живи ќе се запалат доколку Владата не им ги врати привилегиите... Граѓани почнале масовно да собираат ДОНАЦИИ за извршителите... Некој донирал запалки,...

Цветковиќ: Секогаш кога ќе чуеме во соседството звуци кои укажуваат на насилство да ја...

Насилниците од видеото кое се појави денес се уапсени, штипското јавно обвинителство веќе отвора истрага. Активистките и организациите ќе ја следат истрагата, но и...

Начинот на комуникација на МЗ е добра манифестација на она што се нарекува транспарентност

Тоа што го гледаме деновиве во начинот на комуникација на Министерството за здравство е добра манифестација на она што се нарекува транспарентност. Тоа што го...

Лукароски: Ако ВМРО милијарда евра ги вложеше во енергетски објекти, наместо во барок, шмизли...

ВМРО-ДПМНЕ: „Ако владата не правеше криминал и произведеше доволно струја немаше да има поскапување во јули“ Ацо Лукароски: „Ако ВМРО-ДПМНЕ не правеше криминал (х100) и ако милијарда...

На Балканот тешко се разбира сопствената историја, а да не зборуваме за потенцијално заедничката

На Балканот поимот заедничка историја може да произведе само заеднички идентитет и заеднички јазик. Балканот не препознава цивилизирано заедништво. И уште долго време...

Јанкуловски: Внимателност, претпазливост… како и претходниве година и половина

„Како си? - Абе ме стегна некој вирус два дена, ме легна. - Еј, ај опрај се па ќе се видиме“ Како се однесуваме кога...

НАТО – за една кревка, малечка и кршлива земја како Македонија, настан од огромно...

Конечно влез во НАТО! За една кревка, малечка и кршлива земја како Македонија, настан од огромно и историско значење за кој ќе ни благодарат...

Смилков: И покрај сите проблеми со ковид, Филипче успева да одговори на сите повици,...

Уште еднаш големината и човечноста на министерот Венко Филипче и неговиот шеф на кабинет Dritan F. Ismaili. се покажа на дело. По апелот до...

Лукароски: Околу нашето зачленување во ЕУ, во моментов треба да сме фокусирани на две...

Околу нашето зачленување во ЕУ, во моментов треба да сме фокусирани на две работи... 1. Добивање датум за формално отпочнување предпристапни преговори 2. Прилагодување и примена...

Данела – првата градоначалничка жена ги укина средствата за финансирање на единствениот феминистички фестивал

Данела го укина БРТ, единствената добра идеја за спасување и осовременување на јавниот превоз. Данела ги врати старите крш автобуси. Полицијата ги тргаше од улица...

Последни вести

Избор на уредникот