На денешен ден, пред точно 10 години, Груевски ја лансираше визуелизацијата на „Скопје 2014“, со неговиот сон да си изгради црква на плоштадот, веднаш до паганот на коњ. Црквата уште не е доградена на другото место. Трошоците за „Скопје 2014“ од ветените 80 милиони евра пораснаа на околу 800 милиони евра!