На 27.11.2022 во 12.45 часот во Полициската станица Карпош, од Јавна установа за згрижување на деца во Скопје било пријавено дека од установата се оддалечил нивниот штитеник Р.Ѓ.(17) од Делчево.

Се преземаат мерки за расчистување на случајот.