-Да ја пречекаме Новата година со широка насмевка и позитивна енергија!
Да ја поминеме во љубов, добро здравје, среќа и вистински пријатели!
Од срце ви посакувам среќна и благословена 2022-ра година! – порача во новогодишната честитка градоначалникот на општина Крива Паланка, Сашко Митовски.