Во една од своите продадени хидроцентрали, Мицко фатил златна рипка. Рипката му рекла: “Пушти ме ќе ти исполнам една желба!”
Мицко рекол: “Сакам да ја обновиш Македонија!”
“Важи”, рекла рипката, по што Мицко ја пуштил.
На 13 април на истото место Мицко ја фатил истата рипка.
“Ме заеба” и рекол, “ништо од обновата, Заев победи на изборите, ќе те јадам, пи*да ти материна златна.”
“Ама Мицко”, рекла рипката “па тоа е обновата, победата на Заев е обнова на Македонија, јас си го исполнив ветувањето, да си ме пуштил веднаш, инаку ќе те пријавам во Антикорупциска и ќе ти стегнам една кривична кај Вилма.

Бранко Тричковски