Осудувам и повикувам на разум ❗️
Аман дајте спуштете ја топката, политиката не е се во животот. Да останеме луѓе, да се бориме со идеи и концепти. Работава со вакво однесување ви излегува од контрола.
„Децата крв ќе ви плукаат”, е пораката што Димитар Апасиев и раководството на Левица им ја испраќаат на граѓаните.
И покрај тоа што Апасиев се обиде да ја сокрие од социјалните мрежи, ништо не може да ја избрише оваа радикална изјава полна со омраза.
Говорот на омраза е еднакво присутен како и ширењето дезинформации и лаги, зад кои се крие истата цел – поделба на граѓаните, дискредитирање и тоа се’ само заради партиски и лични интереси.
Политиката треба да го извлече најдоброто од нас, а не најлошото!
ФБ статус на Мартин Костовски