За прв пат ја воведовме мерката за “зелена нафта” во 2019 година со поддршка од 30% субвенција за земјоделците, па ја зголемивме на 50%, за денес да изнесува 100% покриеност на гориво за земјоделска механизација, објави министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство и кандидат за пратеник и коносител во Изборната единица 3, Љупчо Николовски.
– За земјоделците најважно е да имаат економично производство. Продолжуваме да бидеме верен партнер, и да ги насочуваме парите назад кон земјоделците, порача тој.
437158724_967993494694487_1000160787279550777_n