За дело сторено пред 4 години, денес сред изборна кампања ,обвинителството поднело предлог за изрекување на мерки за претпазливост кон Дарко Каевски кој е портпарол на изборната кампања на СДСМ, и кон уште 11 лица.
Ова е класичен упад во сред изборна кампања од страна на ОЈО. Тоа е класична злоупотреба на судската функција и инструментализација на обвинителството за политички цели. Толку ли обвинителите се веќе исплашени и инструментализирани. Не можеле ниту да почекаат со додворувањето и манифестацијата на селективна правда.
Вака ли Гордана и ВМРО ќе гарантираат владеење на правото и ќе ја прават Македонија да биде Горда.

ФБ став на Ѓорѓи Спасов