Владата на вечерашната седница одлучи да им додели 3 милиони денари за екипата која го создаде филмот „Медена земја“, сподели министерката за финансии, Нина Ангеловска.

„Нашите Медени, вчера го освоија најважниот Оскар – за човечност, едноставност, свесност за животната средина и големо срце. Ги освоивте нашите срца и срцата на милиони луѓе низ целиот свет и со еден симболичен гест сакаме да се заблагодариме – затоа вечерва донесовме одлука на владината седница за парична награда од 3 милиони денари за екипата Медени.

Бидејќи го додадовте епитетот „Медена“ на нашата земја. Бидејќи нѐ направивте тооолку горди!“, напиша Ангеловска.