Вчера во здружението на текстилни работници бил министерот Ѓоко Велковски од ВМРО-ДПМНЕ, партија во чие време на владеење истите тие работнички беа неважни, безгласни, понижувани, за 6.000 денари работеа и празници и делници, во нехумани услови, и не можеа ниту да помислат на заштита од државата.

Очигледно од истите причини на средбата не може да се види ниту една работничка.

За слободно да одиш на некои места и меѓу некои луѓе треба да имаш образ.