Вчеравечер нешто пред 23 часот на улицата Илинденска во Тетово од возило во движење е пукано кон семејна куќа на тетовец кој во тој период бил дома со семејството.

На лице место веќе се излезени екипи на полицијата а пронајдени се и неколку чаури.

Како што дознаваме, овој вооружен напад се поврзува како одмазда се претходна престрелка во овој крај, во која што имаше и жртви.