Граѓаните на парламентарните избори 2020 година кажаа во кој правец треба да се движи државата и поради тие избори има парламентарно мнозинство, сега стабилно и зголемено, рече пратеничката на СДСМ, Фаница Николовска во реплика на денешната собраниска седница за избор на нова Влада.

„Ние пратениците ја бираме Владата, така да согласно довербата од граѓаните, мнозинството во Собранието избира Влада, оттука е легитимитетот полн. ВМРО-ДПМНЕ е во опозиција, и така и ќе остане. ВМРО-ДПМНЕ се обиде без избори да формира парламентарно мнозинство и не успеа. Така да избори ќе има за 2,5 години“ додаде Николовска.