Во година која завршува со скромно украсени градови и едвај неколку најавени организирани прослави на градските плоштади, што поради пандемијата, а што поради енергетската криза, Крива Паланка очигледно е општината која ќе понуди најбогата забавна програма за своите граѓани.

Голем број на музички ѕвезди, културни настани и забавни случувања се најавени во програмата која ќе започне од понеделник, 27-ми декември, а ќе трае до 31-ви, среда.

Помеѓу музичките имиња кои ќе настапат во Крива Паланка се Слаткар, Дац и Александар, Владо Јаневски, Елена Велевска, Исак Шабановиќ, Нокаут, Тајфата…

Жителите на општината коментираат дека очекувано е да имаат најдобра забава за празниците, со оглед на тоа што нивниот градоначалник Сашко Митовски е познат угостител.

Тој е сопственик на Националниот ресторан Воденица 3 и кафе бар Селект. И во минатото организирал разни настани, концерти, забави, културни и спортски манифестации.

-Не може, а да немаме најјака празнична програма, кога таткото на општината е човек познат по своето менаџирање уште од најрана младост. Имаме најбогата новогодишна програма, останува единствено да бидеме совесни и да се придржуваме до мерките за заштита од вирусот – велат кривопаланчани.

Додаваат дека очекуваат гости и од другите општини, бидејќи програмата е наменета за сите генерации.

Во прилог, распоред на настапите на најавените учесници:

ПОНЕДЕЛНИК 27.12 .

„Тајфата“ – 18:00 ч.

Елена Велевска – 18:45 ч.

Пајак и Јован – 19:30 ч.

Владо Јаневски – 20:15 ч.

ВТОРНИК 28.12.

Артист бенд – 18:00 ч.

„Insertakick“ – 19:00 ч.

„Нокаут“ 19:30 ч.

СРЕДА 29.12.

„YU for YU Бјело Дугме“ – 18:00 ч.

„2 Бона“ – 19:00 ч.

Исак Шабанович – 20:00 ч.

ЧЕТВРТОК 30.12.

„Златно Славејче“ дневна програма

Кловнови/ Жонглери/Дедо Мраз 12:00 ч.

Слаткар 18:00 ч.

Дац и Александар 19:00 ч.

„Брасс брадарс“ 20:00 ч.

ПЕТОК 31.12.

Хор „Распеано Симитче“ дневна програма

Кловнови/Жонглери/Дедо Мраз 12:00 ч.

Извор: Фокус