Поранешниот дополнителен заменик министер во МЗШВ, Цветан Трипуновски на фејсбук објави фотографија на која се гледа дека и тој се придружил на протестот на тутунарите.

Неговото присуство предизвика бурни негативни реакции. Ова се само дел од коментарите на земјоделците: