Добра вест за сите кривопаланчани. Општината ќе доделува по 3.000 денари за секое новородено дете следната година, а парично ќе бидат помогнати и првачињата во општината.

На последната одржана седница на Советот на Општина Крива Паланка, на предлог на градоначалникот Сашко Митовски, беше донесена Одлука за доделување на финасиски средства во висина од 3.000 денари за секое прваче запишано во учебната 2022/23 година, како и одлука за доделување на финасиски средства во висина од 3.000 денари за секое новороденче во општина Крива Паланка во текот на 2022 година.