На 16. седница, Владата заклучи 24 април 2024 година (среда) и 8 мај 2024 година (среда) да бидат неработни денови за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Ова како што појаснуваат во владиното соопштение е заради непречено спроведување на изборите за Претседател на Република Северна Македонија и изборите за пратеници во Собранието на Република Северна Македонија.

Овие два неработни дена нема да се одработуваат, прецизираат од Владата.

Владината одлука се однесува на сите граѓани на територијата на Република Северна Македонија.