📢Почитувани граѓани,
започна исплатата за второто тримесечје на #МојДДВ❗️
👉На сметките на корисниците на апликацијата МојДДВ кои скенирале фискални сметки во месеците октомври, ноември и декември 2019 година, ќе бидат исплатени 3 871 000 ЕУР❗️
#ВАЖНО👇
📢Управата за јавни приходи уште еднаш апелира до граѓаните да ги проверат своите трансакциски сметки и доколку има грешка во внесувањето, да ја коригираат со цел навремена и ефикасна исплата❗️
#Податоци од 01.07.2019 до 31.01.2020 година:
☑️Вкупно 236,442 корисници
☑️Скенирани 66,885,228 фискални сметки
☑️Остварен промет од 32, 456, 740, 434 денари
☑️Вкупен ДДВ 3,512,292, 634 денари
☑️Поврат 15 % 526,843,896 денари или 8,567,000 ЕУР
👉Само во месец јануари 2020, првиот месец од третото тримесечје има нови 23,387 корисници на апликацијата МојДДВ и вкупен поврат 15 % од ДДВ заклучно со 31.01.2020 во износ од 1,724,000 ЕУР!
#МојДанокМојаЗаштеда #штедиикогатрошиш

Сања Лукаревска, директор на УЈП