понеделник, јануари 30, 2023

Домашна платежна картичка ќе добијат и пензионерите, стечајците и самохраните родители

„Најавувам нова 4-та одлука на Владата, за секој пензионер со пензија до 15.000 денари домашна платежна картичка од 9.000 денари, за секој стечаен работник,...

Митовски: Треба да се понуди бесплатен паркинг, ние треба да се соочиме со храбри...

Паркинг просторот е клучен приоритет, тука треба да знаеме дека се потребни храбри одлуки, но ние се соочуваме со предизвици, па и со овој...

Картички со парични средства ќе добијат и пензионерите, самохраните родители, невработените и стечајците

Пензионерите кои имаат пониски пензии од 15 000 денари, невработените, барателите на работа, самохраните родители и стечајците да добијат домашни платежни картички. Овие категории...

Уште еден крупен проект од близу 700.000 евра за граѓаните на Крива Паланка

“Владата на последната седница ја усвои програмата на Јавното претпријатие за државни патишта за 2021 година. Благодарение на заложбите на Љупчо Николовски, заменик претседател...

Николовски: Летово ќе биде комплетирана реконструкцијата на градскиот плоштад и парк во Крива Паланка

-Летово ќе биде комплетирана реконструкцијата на градскиот плоштад и парк во Крива Паланка. Исклучително значаен проект, еден од најкрупните проекти за градот и сите...

Д-р Коциќ: За возрасното лице е пратена помош од Кризниот Штаб на општина Велес

Д-р Ненад Коциќ, информираше дека преку волонтерските екипи на Црвен крст е пратена помош од Кризниот Штаб на општина Велес за лицето за кое...

Китанов: После 30 години, лани за прв пат во државата почнаа да се градат...

Мостот на реката Вардар на патниот правец Неготино - Радовиш е пример за успешна санација, разликата пред и по санацијата е очигледна, истакна директорот...

Битиќи: Пензиите ќе се зголемат како никогаш до сега

„Сега со усогласувањето сите пензионери добиваат зголемени пензии за речиси три проценти. Се прават последните калкулации и очекуваме зголемување на пензиите во скоро време....

РАДОСНА ВЕСТ ЗА ЦЕЛИОТ ИСТОК: На Царев врв ќе се гради модерен ски-центар во...

Тој е човекот кој ја промени сликата за политичарите. Од 2017-та наваму, како дел од власта, со својата трудољубивост, чесност и огромна желба да помага...

Марија Георгиевска, кандидатката за пратеник и претседател на ОО СДСМ Карпош, денес делеше хуманитарни...

Марија Георгиевска, кандидатката за пратеник и претседател на ОО СДСМ Карпош, денес делеше хуманитарни пакети на свои сограѓани на територијата на општина Карпош. "Денес ОО...

Последни вести

Избор на уредникот